Drenajul limfatic, gardianul sănătăţii corpului!

Circulaţia limfatică are în organism rolul de transportor al rezidurilor. Dacă există defecţiuni în sistem din cauza modului de viaţă nesănătos sau exerciţiile fizice lipsesc, rezultatul este îngreunarea circulaţiei limfei, slaba circulaţie a sândelui şi în special un drenaj limfatic defectuos.

Astfel organismul acumulează din ce în ce mai multă apă, celulele degenerează iar pielea îmbătrâneşte. Limfa acţionaeză ca un filtru al ţesuturilor: distruge bacteriile şi toxinele cu ajutorul globulelor albe localizate în ganglionii limfatici, de aceea sistemul limfatic este considerat un fel de gardian al sănătăţii corpului.

Drenajul se efectuează prin presiuni uşoare care acţionează asupra lanţurilor de ganglioni limfatici. Este indicat pentru reducerea celulitei, depunerilor de grăsime, detoxifierea organismului, reducerea edemelor şi stimularea sistemului imunitar. Drenajul prin urmare se poate efectua printr-o şedinţă de presoterapie, cu ajutorul unui masaj manual sau o şedinţă de electrostimulare cu program special de drenaj.

Drenajul limfatic defectuos şi reducerea circulaţiei sângelui duce la acumulări de grasime, pierderea elasticităţii ţesuturilor.

Unul din rolurile sistemului limfatic este acela de a curăţa organismul de toxine şi deşeuri metabolice. Se recomandă viitoarelor mămici dar şi persoanelor care nu au rezultate bune în curele de slăbire.

Sanda Tarta
Kinoterapeut
Anna Beauty Center

înapoi la articole


Adauga un comentariu:


Comentarii: