Varicele

Apar ca din senin si, neglijate, devin din ce in ce mai inestetice sau dureroase. Varicele, inamicul numarul 1 al picioarelor, pot fi prevenite sau tratate.

Suferintele venoase reprezinta o imbolnavire cronica a venelor superficiale ale membrelor inferioare, care se intâlneste la circa 15% din populatia adulta. Aceasta imbolnavire consta in aparitia unor dilatatii venoase, drept consecinta a modificarilor de structura ale peretelui venos. In literatura de specialitate sunt amintiti mai multi factori determinanti: factorul genetic, tipul constitutional, sexul (femeile sunt mai predispuse la aparitia sa decât barbatii), vârsta (peste 40 de ani), profilul endocrin, sarcina, obezitatea.

Aparatia varicelor este semnalata de: jena dureroasa la nivelul gambelor dupa o perioada de ortostatism prelungit; parestezii (amorteli, intepaturi) sau senzatie de neliniste la nivelul gambelor aparute in aceeasi situatie; senzatie de greutate a gambei sau de tensiune la nivelul gleznei; prurit inexplicabil pe traiectul venelor. Toate aceste fenomene subiective apar progresiv si, de regula, in aceasta ordine, fiind mai evidente la sfarsitul unei perioade de ortostatism prelungit sau de pozitie sezanda indelungata. Aceasta simptomatologie resimtita de bolnav este acompaniata de aparitia progresiva a unui edem moale (in jurul gleznei). Netratate sau tratate incorect pot duce la complicatii.

Boala varicoasa poate fi prevenita sau stopata sa avanseze prin exercitii fizice, mentinerea membrelor inferioare la orizontala sau ridicate, evitarea perioadelor indelungate de stat in picioare sau de stat pe scaun si prin purtarea de ciorapi elastici compresivi - acestia imbunatatesc circulatia si sunt principalul tratament pentru boala varicoasa.

RELAXSAN este o gama de ciorapi elastici compresivi caracterizati printr-un avantaj imbatabil: confera contrapresiune graduala. Fiind confectionati din fire de cea mai inalta calitate - DuPont Lycra - asigura confort sporit persoanelor care ii utilizeaza in mod corect si asigura obtinerea rapida a rezultatelor dorite. Produsele RELAXSAN reprezinta o modalitate de contrapresiune prin comprimarea in special a pielii si a tesutului subcutanat si mai putin a tesuturilor profunde. Datorita acestui efect circulatia sângelui se realizeaza mult mai usor, impiedicând aparitia dilatarilor venoase.

Ciorapii RELAXSAN au mai multe grade de compresie in functie de patologia careia i se adreseaza. -8-11 mmHg - compresie foarte usoara; indicati impotriva oboselii si a senzatiei de "picioare grele" ; -12-17 mmHg - compresie usoara, odihnitoare; indicati in cazul edemelor usoare care apar dupa ortostatism prelungit, tendinta spre varice, femei gravide; -18-22 mmHg - compresie diferentiata medie cu actiune curativa, recomandati pentru tromboflebita superficiala, prevenirea tromboflebitei venoase profunde, vene varicoase; -22-27 mmHg - compresie puternica cu actiune curativa, recomandati pentru insuficienta venoasa, vene cu varice, edeme, flebite, prevenirea sindromului posttrombotic. Produsele sunt antialergice iar pe timp de vara ajuta la reducerea transpiratiei (realizând compresie vasele nu mai sunt atât de dilatate si astfel ajuta la reducerea schimbului de caldura care genereaza transpiratia); sunt tratate cu SANITIZED, o substanta care impiedica formarea si inmultirea bacteriilor responsabile de producerea mirosurilor neplacute.

Prin calitatea si estetica lor, ciorapii RELAXSAN pot fi asemuiti cu modelele clasice, sunt usor de utilizat, au aspect estetic si rol curativ. Gratie tesaturii speciale (hexagonale) sunt mult mai rezistenti comparativ cu ciorapii normali si nu se agata, nu le "fuge" firul.

Dan Bucur M.D.
Eurotrading

înapoi la articole


Adauga un comentariu:


Comentarii: