Strugurii – elixir pentru piele

Mancati struguri din belsug daca vreti sa aveti pielea neteda si catifelata!

Bogati in substante antiimbatranire, vitamine si minerale, strugurii castiga teren in domeniul frumusetii. Studiile au demonstrat ca substantele nutritive din struguri contribuie la hidratarea si tonifierea pielii.

Cea mai mare cantitate de substanţe biologic active se găseşte în coaja boabelor de struguri. De la vitamina C, vitamine din grupul B, vitamina A şi până la potasiu, magneziu şi calciu, toate sunt concentrate în coaja strugurilor.

De aceea, nutriţioniştii ne sfătuiesc să mâncăm strugurii cu coajă pentru a profita de proprietăţile antiîmbătrânire ale acestor fructe zemoase şi aromate.

Alături de vitamine şi minerale, în coaja boabelor de struguri se găseşte resveratrolul,substanţă antioxidantă care combate acţiunea radicalilor liberi (principalii factori ai îmbătrânirii şi apariţiei ridurilor). Atât strugurii albi, cât şi cei roşii conţin resveratrol.

Dar trebuie să ştim că totuşi strugurii roşii conţin de cinci ori mai multresveratrol decât cei albi. Potrivit cercetătorilor, resveratrolul stimulează regenerarea celulară cu 24% mai mult decât alte substanţe antioxidante.

Boabele de struguri nu sunt singurele care ne ajută să prevenim efectele îmbătrânirii, ci şi sâmburii acestora. Sâmburii de struguri conţin polifenoli, substanţe care distrug radicalii liberi. Studiile au dovedit că polifenolii sunt de zece mii de ori mai eficienţi decât vitamina E în prevenirea ridurilor.

Avem la dispoziţie o gamă variată de produse cosmetice pe bază de polifenoli provenind din sâmburi de struguri. Chiar dacă aceste produse sunt destul de scumpe, întrucât pentru un kilogram de polifenoli este nevoie de o tonă de sâmburi de struguri, rezultatele privind atenuarea ridurilor sunt garantate. Odată pătrunşi în straturile pielii, polifenolii protejează elastina şi colagenul, cele două componente care menţin tinereţea pielii.

Puterea antioxidanta a strugurilor este mai mare decat cea a vitaminelor A, C si E. De aceea sunt folositi in cosmetica pentru efecte antiaging. O tehnica revolutionara, vinoterapia, care combina calitatile strugurilor cu cele ale algelor marine, este folosita in saloane pentru remodelarea corporala.

Antoaneta Dan
Anna Beauty Center

înapoi la articole


Adauga un comentariu:


Comentarii:

foarte bun
scris de online (2010-03-22 14:01:09):

good start