Frumuseţe & Sănătate

Parerea Specialistilor Opiniile Noastre Intrebari si raspunsuri

Ideea campaniei "Aspectul Contează"

Idea acestei campanii ne-a venit văzând cum tot mai mulţi oameni îşi neglijează aspectul, nu se gandesc cât de benefic le este să aibă grijă de ei şi de frumuseţea lor; a pornit de la conştientizarea faptului că noi oamenii, femei şi bărbaţi deopotrivă, nu ştim să prevenim în loc să tratăm. Luăm măsuri doar când deja problema pe care o avem este una gravă, când este prea târziu. De asemenea, dacă ajungem să rezolvăm problema, să avem un rezultat bun, nu ştim, şi nici nu suntem dispuşi, să-l întreţinem pentru a-l păstra în timp.

citeşte articol

Suntem ceea ce mâncăm

Calea spre tenul superb, fără imperfecţiuni, trece....prin stomac? Se pare că da, sunt de acord specialiştii, alimentaţia influenţează calitatea tenului. Un lucru evident este faptul că o dietă corectă nu asigură doar sănătate, ci şi o piele frumoasă. O viaţă stresantă (fără îngrijirea potrivită) şi alimentaţia nesănătoasă sunt cele două cauze majore ale unui ten fără strălucire şi ale multor probleme dermatologice cum ar fi: iritaţii, piele uscată, cearcăne, acnee, pete pigmentare etc.

citeşte articol

Epilarea definitivă cu IPL

Intense Pulsed Light sau Lumină intens pulsatilă este o tehnologie relativ nouă în cosmetică, mai exact de la sfârşitul anilor 90, însă folosită din ce în ce mai mult. Cel mai frecvent este folosită în epilarea definitivă, însă acest tratament este extrem de eficient şi în corectarea defectelor de piele, riduri etc. Tratamentul cu IPL se dovedeşte extrem de eficient şi nedureros.

citeşte articol

Bronz frumos şi sănătos cu DHA

În Europa s-a declanşat o adevarată isterie faţă de razele ultraviolete care au depăşit de aproape zece ori valoarea suportată de piele. La noi, nimeni nu zice nimic, deşi zece minute în plin soare pot transforma orice neg într-unul malign.
De ce totuşi la noi e atât de linişte? „Pentru că în România nu se masoară oficial UVB”. Pentru a întelege mai bine de ce este atât de nocivă pentru piele expunerea la razele ultraviolete să începem cu începutul.

citeşte articol

ASPECTUL CONTEAZĂ - păreri pro şi contra de la buni prieteni

Spuneam în primul meu articol pe această temă că, din păcate, în zilele noastre superficialitatea este în prim plan şi aspectul exterior contează se pare foarte mult în viaţa noastră de zi cu zi, poate mai mult decât ar trebui.
Pentru că mă intriga foarte tare acest subiect mi-am propus să încerc a dezvolta un pic această temă, chiar dacă nu va fi nici pe departe cu un final, cel puţin nu acum. Este un subiect pe care se poate discuta şi se poate dezvolta foarte mult iar părerile celor chestionaţi sunt pe cât de sincere pe atât de interesante, fiecare având un alt punct de vedere, fără a fi însă complet diferite

citeşte articol

S.O.S. – Tenul tău are nevoie de ajutor!!!

Sunt unii fericiţi care tocmai vor merge în vacanţa însă tu abia te-ai întors din vacanţă şi parcă ai mai lenevi puţin, dar tenul tău nu te lasă, are nevoie de ajutor. Se pare că are o mulţime de reclamaţii de făcut! În urma unei vacanţe la mare, la soare, tenul tău s-a uscat, nefiind suficient hidratat. Soarele şi căldura l-au secat la propriu. Aşa că trebuie să iei măsuri...

citeşte articol

FOR MEN – schimbarea mentalităţii

Cu mulţi ani în urmă, bărbaţii se simţeau ruşinaţi să-şi cumpere parfumuri sau alte produse de îngrijire. În vremurile de astăzi în care îngrijirea pielii a devenit o temă modernă, pentru a obţine un aspect îngrijit, bărbaţii nu se bazează doar pe loţiunile clasice după bărbierit, ci şi pe tratamente profesionale de îngrijire. Astăzi nu se mai pune problema riscului masculinitaţii: îşi îngrijesc mai mult corpul, prin diverse sporturi, urmează diete, folosesc produse de îngrijire a pielii şi chiar vizitează centre de înfrumuseţare şi se relaxează regeşte în centre SPA.

citeşte articol

HIDRATAREA – o componentă majoră anti-age

Aş începe incursiunea noastră în domeniul frumuseţii cu un subiect care mie personal mi se pare foarte interesant şi important de discutat: Hidratarea.
Haideţi să vorbim puţin despre apa noastră cea de toate zilele. Este un lucru cunoscut faptul că organismul nostru este constituit în proporţie de 70% apă, sângele este 80% apă iar creierul nostru conţine 75% apă. Cu toate astea trebuie să ni se amintească constant să bem zilnic apă, cantitatea variind în funcţie de anumiţi factori. Dacă eşti o persoană normală ca şi greutate şi cu o viaţă relativ sedentară atunci 1,5-2 litri/zi sunt suficienţi.

citeşte articol

Frumuseţea a fost întotdeauna atuul nostru

Frumuseţea a trebuit să fie întotdeauna apărată. A născut războaie, dar a şi împăcat duşmani. Ne-a adus în punctul în care acum, în secolul XXI putem vorbi de o emancipare palpabilă a femeii în societate. Dar această emancipare aduce împreuna cu ea şi un bagaj de probleme. Cum suntem pe zi ce trece mai ocupate, cum timpul nostru nu este dedicat, precum în alte vremuri, strict îngrijirii. Acum avem locuri de muncă. Muncim, de cele mai multe ori, cot la cot cu bărbaţii. Şi câteodată uităm de noi, ca femei. Uităm că defapt frumuseţea asigură încrederea, iar încrederea îţi accentuează frumuseţea.

citeşte articol

Concursul “8 Martie”

Am lansat un concurs de 8 Martie pentru toti clujenii care vor sa sarbatoreasca prin frumusete si prospetime. Daca vorbim de ziua femeii atunci, clar vorbim si de primavara si daca vorbim de primavara este imposibil sa nu ne gandim la un ten proaspat si curat. Indiferent daca suntem femei sau barbati toti avem nevoie de optimismul si ingrijirea specifica unei zile de sarbatoare.

citeşte articol

Cum se manifesta obezitatea?

Obezitatea se manifesta printr-o crestere a masei tesutului adipos, rezultata in urma unor aporturi calorice mai mari decat cheltuielile energetice.

citeşte articol

Celulele stem in tratamentele cosmetice

Celulele stem sunt celule nediferentiate care poseda capacitatea de a se transforma in celule inalt specializate, care mai departe pot forma orice tip de tesut si organ din corp.

citeşte articol

Vitaminele esentiale pentru o piele sanatoasa si radianta

Intreaba-te in fiecare zi cata importanta ar trebui sa acorzi pielii tale si de cata beneficiaza? Te enerveaza ca este uscata, aspra la atingere si lipsita de elasticitate? Acest lucru ar trebui sa te puna pe ganduri si sa te motiveze sa-ti indrepti atentia asupra ei.

citeşte articol